Hlavní obsah

Samsung chystá mobil se 4K displejem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výrobci se předhánějí, kdo nabídne lepší televizor se 4K rozlišením. Jenže tyto extrémně jemné obrazovky už dlouho nemají být výsadou pouze obývacích pokojů. Standard 4K mají totiž nabídnout i chytré telefony. Jednou z prvních společnostní bude nejspíše už letos jihokorejský Samsung.

Foto: archív výrobce

Aktuálně prodávaná generace Samsung Galaxy Note 4

Článek

Stejné rozlišení, jako mají velké televizory, chce Samsung vtěsnat do phabletu Galaxy Note 5. Jeho displej by měl mít podle serveru Phone Arena úhlopříčku 5,89 palce a nabídne rozlišení 3840 x 2160 obrazových bodů.

Hlavním lákadlem 4K obrazovek je bezesporu jemný obraz, který nabízejí. Rozlišení 3840 x 2160 obrazových pixelů je přece jen čtyřikrát více než v případě dnes hojně rozšířeného standardu Full HD (1920 x 1080 obrazových bodů).

Plány jihokorejského elektronického gigantu navíc počítají podle zdrojů serveru s tím, že kromě klasické verze se v prodeji objeví také varianta zvaná Edge – stejně jako u aktuální vlajkové lodi Galaxy S6, která se začala tento týden prodávat. [celá zpráva]

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy S6 edge

Galaxy Note 5 Edge by měl nabídnout totožné parametry, ale navíc ještě zahnutý displej, který bude z vrchní strany přetékat na obě bočnice. K čemu je to dobré, se dozvíte v našem dřívějším článku. [celá zpráva]

Více informací o chystaném modelu zatím není známo. Jeho příchod zatím ještě Samsung ani oficiálně nepotvrdil. Premiéra je ale údajně plánována na letošní září.

Předchůdce má také jemný displej

Předchůdce s pořadovým číslem čtyři byl na trh uveden loni na podzim. Jeho displej nabízí úhlopříčku 5,7 palce a rozlišení 2560 x 1440 pixelů. Ovládat jej pak je možné stejně jako u předchozích generací kromě dotyků také speciálním perem – tzv. stylusem, který je součástí balení.

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy Note 4

Galaxy Note 4 navíc není žádné ořezávátko. V prodeji se objevily dvě výkonnostní verze. Jedna nabízí čtyřjádrový procesor s taktem 2,7 GHz, druhá osmijádrový čip, jehož čtyři jádra udávají pracovní tempo na frekvenci 1,9 GHz a zbylá čtyři na 1,3 GHz. V obou případech se operační paměť pochlubí kapacitou 3 GB.

Ve výbavě čtyřky nechybí ani 16megapixelový fotoaparát na zadní straně phabletu. Pro videokonference pak slouží druhý objektiv vpředu, který je doplněn o 3,7megapixelový snímač. Kapacita úložného prostoru dosahuje hodnoty 32 GB a je možné ji dále rozšiřovat prostřednictvím paměťových karet typu microSD.

Může se Vám hodit na službě Zboží.cz:

Co jsou to phablety?

Většina chytrých telefonů má displej s úhlopříčkou od tří do 5,5 palce. Ty nejmenší počítačové tablety jsou zase vybaveny sedmipalcovými dotykovými monitory. Prostor mezi oběma kategoriemi vyplňují takzvané phablety. Toto označení vzniklo spojením slov phone (telefon) a tablet.

Displeje phabletů mají velikost od šesti do sedmi palců, což je podle výrobců naprostý ideál. Jsou totiž dostatečně velké pro pohodlné prohlížení webových stránek i k práci s e-maily a fotografiemi. Zároveň jsou ale kompaktnější než tradiční tablety, a tak se bez problémů vejdou do kapsy u kalhot. Není tedy problém brát je kamkoliv s sebou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám