Hlavní obsah

Apple výrazně zdražil iPhony 6. A také další elektroniku

Novinky, mif

Společnost Apple v pondělí odhalila celou řadu zajímavých novinek. Navíc si ale připravila i jedno nepříjemné překvapení pro zákazníky – zdražila totiž chytré telefony iPhone s pořadovým číslem šest. A to rovnou o několik tisíc korun. Nová cenová politika se přitom nedotkla pouze smartphonů, ale také další elektroniky s logem nakousnutého jablka.

Foto: Robert Galbraith, Reuters

Šéf Applu Tim Cook s poslední generací iPhonů

Článek

Společnost Apple tradičně po pondělní tiskové konferenci aktualizovala ceník na svých internetových stránkách. Původně to vypadalo, že v české mutaci pouze přibyly informace o novém MacBooku. [celá zpráva]

Jak ale upozornil server Letem světem Applem, aktualizace se týkala i dalších položek v internetovém obchodě amerického počítačového gigantu. Většině zákazníků ale úprava cen radost neudělá, elektronika totiž citelně podražila.

Foto: repro Apple.cz

Nové ceny iPhonu 6

Foto: repro Apple.cz

Nové ceny iPhonu 6 Plus

Například základní verze iPhonu 6 s 16GB pamětí stála ještě v pondělí během dne 18 390 Kč. Nově však zájemci za tento model zaplatí 21 190 Kč, tedy téměř o tři tisíce korun více. Větší verze 6 Plus se základní 16GB pamětí zdražila dokonce ještě více, z 21 190 Kč na 24 390 Kč. O rovné čtyři tisíce pak poskočila cena 128GB pluska – z 26 790 Kč na 30 790 Kč.

Zdražil starší iPhone i MacBooky

Zdražoval také starší iPhone 5S. Jeho 16GB variantu si nyní americký počítačový gigant cení na 17 990 Kč (dříve 15 590 Kč) a za 32GB verzi si naúčtuje 19 590 Kč (dříve 16 990 Kč).

Velmi výrazně poskočily také ceny počítačů Apple. Například MacBook Pro s 15palcovým Retina displejem se ještě během pondělí prodával za 67 990 Kč, od úterý je však u něj uvedena už nová cenovka 76 990 Kč. Rozdíl je tedy rovných devět tisíc korun.

Foto: repro Apple.cz

Nové ceny MacBooku Pro

V USA a v některých větších evropských státech, například v sousedním Německu, přitom zůstaly ceny beze změny. Co vedlo americký počítačový gigant k tak dramatickému navýšení na tuzemském trhu, zatím zástupci Applu oficiálně neuvedli.

Před zdražováním elektroniky nicméně varovali analytici už v lednu. Podle nich za to může posílení dolaru ke koruně. [celá zpráva]

Může se Vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám