Hlavní obsah

Vodafone mění pravidla, za rychlý internet navíc se bude platit

Novinky, mif

Neomezený internet se stal s nástupem chytrých telefonů a počítačových tabletů prakticky již samozřejmostí. Za měsíční paušál lidé mohou být neustále připojeni k internetu. Pouze pokud překročí datový limit, rychlost připojení se jim zpomalí. Pokud lidé chtějí stále maximální rychlost, musí si připlatit. Jenže Vodafone tento zavedený systém za týden změní, za rychlý internet navíc budou zákazníci platit automaticky.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Vodafone automaticky zákazníkům aktivuje od 13. září službu Data nad rámec balíčku.

Článek

„Našim zákazníkům chceme poskytovat mobilní internet nejvyšší možné kvality. Rozhodli jsme se proto upravit základní nastavení vybraných datových tarifů tak, aby se po vyčerpání jejich datového objemu rychlost přenosu nezpomalila, jako je tomu dosud,“ vysvětlili zástupci Vodafonu důvod změny podmínek datových služeb na svých stránkách.

Snaha nabídnout vyšší rychlost je chvályhodná, problém je však v tom, že operátor aktivuje tuto novou službu na rozdíl od všech konkurentů v Česku svým zákazníkům automaticky. Zatímco dříve se jim internet pouze zpomalil, nyní se jim však stahování velkých souborů a brouzdání na webu po vyčerpání datového limitu promítne i do faktury.

Operátor zákazníky informuje přes SMS

„Aby zůstala rychlost datového toku na maximální možné úrovni, dojde k automatickému navýšení datového objemu o 50 nebo 250 MB. Postará se o to nová služba Data nad rámec balíčku se sazbou 49 Kč s DPH,“ konstatovali zástupci operátora.

To se ale některým zákazníkům nelíbí. „Dnes jsem obdržel SMS, která informuje, že operátor nebude u mého internetového tarifu uplatňovat datový limit po jeho vyčerpání, ale automaticky dojde k zakoupení nového balíčku dle tarifu. To je podle mého dost nesolidní jednání, protože to vypadá, jako by zkoušeli, kdo na to zapomene a z koho touto automatickou službou dostanou peníze,“ uvedl pro Novinky.cz zákazník Vodafonu Petr J.

Službu bude možné zrušit

Tuto službu však bude možné hned po jejím spuštění, které je plánované na sobotu 13. září, kdykoliv zrušit. „Pokud vám na rychlosti datového připojení po vyčerpání základního objemu dat svého tarifu nezáleží, můžete si službu Data nad rámec balíčku hned deaktivovat na stránce muj.vodafone.cz,” stojí na internetových stránkách operátora.

„Připojení sníženou rychlostí 20 kb/s pak budete po vyčerpání základního objemu dat využívat i nadále zdarma a po dosažení základního objemu dat tarifu vám nebudeme již nic účtovat,“ uzavřeli zástupci Vodafonu.

Ceny a výše služby Data nad rámec balíčku v závislosti na tarifu
Název datového tarifuVýše balíčku Data nad rámec balíčkuCena balíčku Data nad rámec balíčku (s DPH)
Internet v mobilu50 MB49 Kč
Připojení na stálo250 MB49 Kč
Student Internet50 MB49 Kč
Internet v mobilu naplno250 MB49 Kč
Připojení pro mobil standard50 MB49 Kč
Připojení pro mobil super50 MB49 Kč
Připojení pro mobil premium250 MB49 Kč
Připojení pro mobil premium+250 MB49 Kč
Mobilní připojení 500 MB250 MB49 Kč
Mobilní připojení 1 GB250 MB49 Kč
Mobilní připojení 1,5 GB250 MB49 Kč
Mobilní připojení 4 GB250 MB49 Kč
Mobilní připojení 10 GB250 MB49 Kč

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám