Hlavní obsah

Každý pátý člověk používá mobilní internet hned ráno v posteli

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mobilní internet se těší v posledních letech velké popularitě, 68 % lidí jej používá denně. Hned ráno v posteli brouzdá po celosvětové počítačové síti 17 % dotázaných a čtyři procenta respondentů uvedla, že tuto aktivitu vykonává i během ranní hygieny. Vyplývá to z průzkumu společnosti Seznam.cz.

Foto: Seznam.cz

Článek

Více než polovina lidí je zvyklá používat mobilní internet několikrát denně. Alespoň jednou za 24 hodin se prostřednictvím telefonu nebo tabletu připojí na web 13 % respondentů. Muži probrouzdají průměrně 78 minut a ženy 62 minut.

Většinou si lidé touto aktivitou krátí čas při čekání (53 %), během cestování hromadnou dopravou (40 %) a ve škole nebo práci (39 %). K výběru zboží využívá telefony 59 % lidí a 22 % pomocí nich dokonce i nakupuje.

Foto: Seznam.cz

„Zajímavá je i informace týkající se mobilní reklamy. Tu podle průzkumu vnímá 75 % uživatelů mobilního internetu,“ konstatoval PR specialista společnosti Seznam.cz Jakub Šumanský.

Data vycházejí z nástroje nazývaného Výzkumník. Jeho prostřednictvím se mohou lidé podílet na mapování webu i sdělovat nápady na to, co jim na internetu chybí. Zástupci české portálové jedničky touto cestou zároveň získají zpětnou vazbu na své služby. [celá zpráva]

Foto: Seznam.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám