Hlavní obsah

Nový iPhone na konkurenci nestačí, tvrdí spoluzakladatel Applu

Novinky, mif

První iPhone způsobil revoluci mezi mobilními telefony. Současná generace ale za svými konkurenty zaostává. V rozhovoru pro německý magazín Wirtschafts Woche to uvedl spoluzakladatel Applu Steve Wozniak, který je považován za otce prvního osobního počítače.

Foto: Apple

Spoluzakladatel Applu Steve Wozniak

Článek

„V současné době jsme podle mého názoru poněkud pozadu. Ostatní se dostali nahoru. Samsung je skvělý závodník, ale to jen proto, že v současné době dělá skvělé produkty,“ konstatoval Wozniak.

Podle něj udělalo vedení firmy velkou chybu, když změnilo velikost displeje iPhonu. „Část mě si přeje, aby Apple nebyl tak arogantní a netvrdil, že je ten jediný se správnou stopou,“ prohlásil s tím, že nejnovější chytrý telefon s logem nakousnutého jablka má větší displej jen kvůli konkurenci a ne proto, že by to uživatelé skutečně potřebovali, jak tvrdili zástupci firmy na tiskové konferenci.

Navzdory kritice je Wozniak přesvědčený, že americký počítačový gigant „zůstane ve vítězné vlně“. „Apple je ziskový od začátku, a to je důležité,“ uzavřel rozhovor.

Foto: Reuters

Mladý Steve Jobs (vpravo) si nechává narůst vousy jako Wozniak.

Historicky to není poprvé, kdy si Wozniak vzal na mušku Apple. „Nejnovější produkty Microsoftu mají velmi líbivý vzhled, který odpovídá tomu, co Steve Jobs vždycky hledal. S trochou nadsázky bych mohl říct, že se Steve Jobs vrátil a reinkarnoval v Microsoftu,“ prohlásil před časem.

„Jsem šokován každou obrazovkou – ty samé aplikace jsou pro Windows Phone daleko krásnější než pro Android a iPhone. Podle mého názoru má Windows Phone vynikající vzhled a uživatelské prostředí, které je také více atraktivní. Myslím, že Microsoft nastavil novou laťku mobilních platforem,“ dodal.

Co umí iPhone 5

Foto: Apple

iPhone 5

Nový chytrý telefon od společnosti Apple nabídne celou řadu vylepšení. Je lehčí a tenčí než předchozí verze a zároveň má větší displej (čtyři palce) a vyšší rozlišení (1136 x 640 pixelů). Vylepšení zaznamenal také výkon telefonu. Ve srovnání s loňským modelem by měl být dvakrát výkonnější. Přitom už verze 4S patřila k nejvýkonnějším smartphonům na trhu.

Fotoaparát má stejné rozlišení jako předchozí model - osm megapixelů. Měl by ale být rychlejší a zároveň pořizovat kvalitnější snímky i ve špatných světelných podmínkách. Nabídne také speciální panoramatický režim, ve kterém budou mít pořízené momentky úctyhodné rozlišení 28 megapixelů. [celá zpráva]

Firmu Apple založili Steve Jobs, Steve Wozniak a Ronald Gerald Wayne v roce 1976 v obyčejné garáži svých rodičů. Od počátku působil Steve Jobs jako duchovní vůdce celé firmy. Wozniak se staral především o technické návrhy a konstrukci jednotlivých produktů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám