Hlavní obsah

Čeští prodejci začali nabízet fotomobil s největším rozlišením na světě

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V nabídce tuzemských obchodů se v tichosti objevila nová Nokia 808 PureView, která nabízí nejvyšší rozlišení mezi mobily na světě – 41 megapixelů. Tak vysokého rozlišení přitom nedosahuje ani většina dnes nabízených digitálních fotoaparátů. Podle tuzemského srovnávače cen Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz, se ceny novinky nejčastěji pohybují mezi 14 a 15 000 korunami.

Foto: Nokia

Nokia 808 PureView

Článek

Nejlevněji je možné Nokii 808 PureView podle Zboží.cz zakoupit za 13 699 Kč, nejdráž za 15 259 Kč. V nabídce má novinku zatím šest obchodů, kdy bude přesně ale skladem, zatím neuvádějí. Přesnou dostupnost finského fotomobilu nepotvrdila zatím ani společnost Nokia.

Jak už je u Nokie zvykem, optiku dodala k 41megapixelovému fotoaparátu společnost Carl Zeiss. Zda bude tak vysoké rozlišení pro přístroj opravdu přínosem, se ukáže, až se telefon začne prodávat.

Foto: Nokia

Nokia 808 PureView

Někteří odborníci se totiž obávají, že vysoké množství pixelů je jen marketingovým tahem a snímky nebudou příliš kvalitní. Nokia však tvrdí, že technologii vyladila tak, že nabídne nebývale čistý detail a ostrost. Vestavěný fotoaparát dovede natáčet i Full HD video (1920 x 1080 obrazových bodů).

Ani v ostatních parametrech není novinka žádné ořezávátko, nabídne 1,3GHz ARM procesor a 512 MB operační paměti. Pro uložení dat je přístroj vybaven 16GB vestavěnou pamětí, kterou je možné dále rozšířit prostřednictvím paměťových karet typu microSD až o 32 GB. Nechybí ani podpora WiFi, Bluetooth či HDMI výstup pro připojení telefonu k televizoru nebo projektoru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám