Hlavní obsah

Nejodolnější mobil na světě přežije pád z osmého patra paneláku

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejodolnějším telefonem na světě je XP3300 Force od společnosti Sonim Technologies. Na začátku září se mu podařilo zapsat do Guinnessovy knihy světových rekordů poté, co přežil pád z jeřábu z výšky 25 metrů. Bez sebemenší újmy by tak měl přežít i pád z osmého patra panelového domu.

Článek

Telefon Sonim XP3300 Force byl z jeřábu shozen na dlažební kostky. Po pádu na něm nebyly viditelné žádné známky většího poškození, proto byl uskutečněn zkušební hovor, aby se potvrdilo, že telefon skutečně funguje.

„Ano, slyším vás velmi dobře. Telefon je pořád funkční. Teď pošleme sms zprávu a myslím, že pokus bude úspěšný,“ vyzkoušela telefon bezprostředně po pádu Lucia Sinigagliesi z centra Guinnessových světových rekordů.

„Je mi potěšením, že mohu potvrdit, že nejodolnějším telefonem na světě je XP3300 Force společnosti Sonim Technologies. Telefon přežil pád z 25 metrů na zem a po pádu zůstal stoprocentně funkční,“ prohlásila Sinigagliesi po zkušebním telefonátu.

Foto: Novinky

Sonim XP3300 Force

Nejodolnější mobil na světě je vybaven dvoupalcovým displejem s rozlišením 240 x 320 obrazových bodů. Podporuje standardy GSM (850/900/1 800/1 900 MHz), GPRS (třída 12) a EDGE (třída 12). Nechybí ani Bluetooth 2.1, USB, GPS, či fotoaparát s rozlišením 2 MPx.

„Většina telefonů je testována na pád z metru, což prostě nestačí v extrémních podmínkách, jako například na staveništích, ropných věžích nebo v lese,“ opřel se do konkurence ředitel společnosti Sonim Technologies Bob Plaschke.

Sonim XP3300 Force překonal rekord z roku 2008, který držel telefon JCB Toughphone. Ten tehdy přežil pád z výšky tři a čtvrt metru.

Reklama

Výběr článků

Načítám