Hlavní obsah

Film o Angry Birds se odkládá, fanoušci na něj budou čekat o rok déle

Novinky, zgl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První zmínky o novém filmu Angry Birds, který by se měl inspirovat stejnojmennou hrou známou především z chytrých telefonů a počítačových tabletů, se objevily už v loňském roce. Podle nich se měl snímek na plátnech kin objevit už v roce 2015. Jak ale uvedl server IMDb, fanoušci si na premiéru novinky budou muset počkat o rok déle.

Článek

Premiéra snímku Angry Birds je plánována na červenec roku 2016. Animovaného celovečerního filmu by se měli ujmout Clay Kaytis a Fergal Reilly. Jako poradce se na projektu bude podílet David Maisel, který působil ve studiích Marvel a Walt Disney.

Za snímkem bude, stejně jako za samotnou hrou, stát vývojářské studio Rovio, které spojí při tvorbě filmu síly se Sony Pictures. Bližší informace tvůrci zatím o filmu neprozradili, lze ale předpokládat, že děj se bude inspirovat v herní předloze.

V té spolu soupeří naštvaní ptáčci proti prasatům. Zástupci ptačí říše jsou naštvaní, protože představitelé vepřového království jim ukradli vajíčka a chtějí si je udělat k večeři.

Foto: Rovio

Angry Birds

Cílem je nasměrovat ptáčky tak, aby „pozabíjeli“ všechna prasata. Ve hře se přitom objevují zástupci různých čeledí, přičemž každý má jiné přednosti. Zatímco jeden druh dokáže rozbít i kamení, druhý si poradí jen se sklem.

Kromě původní hry Angry Birds tvůrci ze studia Rovio uvedli na trh také úspěšné podtituly, ve kterých hlavní hrdinové zápasí ve vesmíru nebo si propůjčí schopnosti postav z Hvězdných válek. V dalším díle se zase velení ujímají prasata, coby zruční konstruktéři. Je tedy možné, že i těmito epizodami se bude film inspirovat.

Ukázka ze hry Angry Birds: Star Wars

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám