Hlavní obsah

Speciální brýle od Sony nahradí televizory a monitory

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Monitory a televizory v domácnostech již brzy vystřídají nové brýle, do kterých se bude promítat obraz. To je alespoň vize společnosti Sony, která na největším evropském veletrhu spotřební elektroniky a výpočetní techniky IFA tuto unikátní novinku představila.

Foto: Tomáš Hort, Novinky

Novým příslušenstvím pro PlayStation 3 jsou šikovné brýle, které nahradí monitor.

Článek

Nové brýle v současnosti spolupracují pouze s televizní konzolí Sony PlayStation 3. Novinka se jednoduše připojí na grafický výstup místo monitoru. Zážitek z hraní je prý s brýlemi výborný.

Foto: Tomáš Hort, Novinky

Novým příslušenstvím pro PlayStation 3 jsou šikovné brýle, které nahradí monitor.

„Brýle dokážou zcela utlumit okolní ruchy, jako je například světlo. Díky tomu se plně soustředíte jenom na hru, která vás tak doslova pohltí. Herní zážitek se nedá s televizí vůbec srovnávat,“ uvedl jeden z návštěvníků veletrhu po vyzkoušení novinky.

Foto: Tomáš Hort, Novinky

Novým příslušenstvím pro PlayStation 3 jsou šikovné brýle, které nahradí monitor.

Díky brýlím zástupci věří, že se zvýší zájem o televizní konzoli PlayStation 3. Tu si do letošního dubna koupilo 50 miliónů lidí. Prvenství ale Sony nepatří, naopak mezi třemi nejoblíbenějšími konzolemi jí patří až poslední místo.

Nejoblíbenější je podle prodejů televizní konzole Wii od Nintenda. Té se ke konci loňského roku prodalo necelých 85 miliónů. Svůj úspěch si zajistila především interaktivním ovládáním každé hry. Hráč neovládá hru pouhým mačkáním tlačítek, ale reálnými pohyby, které by v daných situacích dělal. Stačí mít v ruce speciální ovladač.

Druhé místo patří Microsoftu a jeho konzoli Xbox 360, která prolomila 50miliónovou hranici už letos v lednu. Proti Wii nabízí Xbox 360 vyšší výkon a lepší grafiku her.

Foto: Novinky

Xbox 360 Elite Edition

Zásadního vylepšení se navíc konzole Xbox 360 od Microsoftu dočkala v minulém roce. Díky systému Kinect se zcela obejdete bez dálkových ovladačů. Přístroj dokáže pomocí dvou infračervených čidel a citlivého mikrofonu snímat pohyb člověka před televizí a přenést jej do hry. [celá zpráva]

Foto: Reuters

Představení zařízení Kinect

Společnost Sony doposud sázela především na zájem lidí o filmy. Její konzole Playstation 3 je jako jediná vybavena blu-ray mechanikou, díky čemuž dokáže konzole v obývacím pokoji nahradit i přehrávač v ceně několika tisíc korun.

Výhodou je také snadné připojení k domácí počítačové síti prostřednictvím WiFi. Díky tomu dokáže PlayStation například přehrát hudbu uloženou v počítači nebo bezproblémově surfovat na webu v pohodlí obýváku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám