Hlavní obsah

Chytré hodinky Apple Watch 2 dorazí do Česka na konci září

Novinky, chm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Středeční večer patřil především novým iPhonům 7 a 7 Plus, alespoň co se tiskovky společnosti týče. Na akci byla nicméně odhalena také druhá generace chytrých hodinek Apple Watch, která si také zaslouží pozornost. V noci ze středy na čtvrtek americký počítačový gigant prozradil ceny i dostupnost novinky.

BEZ KOMENTÁŘE: Chytré hodinky Apple Watch Series 2Video: archív výrobce

 
Článek

Druhá generace chytrých hodinek s logem nakousnutého jablka se plným názvem jmenuje Apple Watch Series 2. Stejně jako v případě předchůdce se bude nabízet v různých provedeních, která se liší velikostí displeje a použitým materiálem.

Foto: archív výrobce

Apple Watch Series 2

Základ nabídky budou tvořit hodinky s hliníkovým pouzdrem, střed je z nerezové oceli a nejvíce si americký počítačový gigant cení nový výrobní materiál – keramiku. Ve všech zmiňovaných případech jsou k dispozici provedení s pouzdrem o velikosti 38 mm a 42 mm.

Rozdíly v cenách jsou velmi výrazné. Nejlevnější provedení začíná na ceně 11 290 Kč, keramická verze Edition ale vyjde klidně i na 41 490 Kč. Více o cenách jednotlivých modelů napoví následující tabulka.

Apple Watch Series 2 – hliníkové pouzdro
38 mm11 290 Kč
42 mm12 290 Kč
Apple Watch Series 2 – pouzdro z nerezové ocele
38 mmod 17 990 Kč
42 mmod 20 990 Kč
Apple Watch Edition – keramické pouzdro
38 mmod 39 990 Kč
42 mmod 41 490 Kč

Na pultech tuzemských obchodů se chytré hodinky od amerického počítačového gigantu objeví v pátek 23. září. Tehdy oficiálně startuje také prodej nových iPhonů 7 a 7 Plus. O jejich cenách jsme psali již dříve.

Co umí nové hodinky od Applu?

Apple Watch Series 2 na první pohled vypadají úplně stejně jako první generace, ale podle zástupců společnosti Apple byly zcela přepracovány. Nově s nimi například jejich majitelé mohou plavat, protože jsou vodotěsné.

Foto: Marcio Jose Sanchez, ČTK/AP

Jeff Williams, Apple's chief operating officer, speaks during an event to announce new products on Wednesday, Sept. 7, 2016, in San Francisco. (AP Photo/Marcio Jose Sanchez)

Zvýšen byl také výkon. V útrobách zařízení se ukrývá dvoujádrový procesor, který je podle informací výrobce až dvakrát rychlejší, což by se mělo pozitivně promítnout do plynulosti celého operačního systému.

Vylepšení se dočkal i dotykový displej, který je dvakrát jasnější. Měl by tedy být daleko lépe čitelný na slunci. Nově je také zabudován GPS adaptér.

Více se o novinkách, které Apple představil na středeční tiskové konferenci, dozvíte v našem dřívějším článku. [celá zpráva]

Foto: Marcio Jose Sanchez, ČTK/AP

Druhá generace chytrých hodinek Apple Watch.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám