Hlavní obsah

Apple otevřel tajnou laboratoř, vyvíjí zde nové technologie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká společnost Apple otevřela „tajnou” laboratoř na severním Tchaj-wanu. Inženýři tohoto předního technologického podniku světa tam vyvíjejí nové technologie pro displeje mobilních přístrojů. Uvedla to agentura Bloomberg s odvoláním na zdroje informované o novém výzkumném zařízení.

Foto: mif, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Co přesně se za branami areálu děje, samozřejmě americký počítačový gigant neprozradil.

V minulosti se nicméně opakovaně objevovaly spekulace o tom, že Apple pracuje na zakřivených displejích pro svá zařízení. Už v roce 2013 se objevil unikátní koncept iPhonu, u kterého by dotykový displej zakrýval prakticky celou přední stranu zařízení. Apple tuto technologii označuje termínem wraparound, což znamená, že by monitor měl „obalovat“ okraje přístroje.

Foto: United States Patent and Trademark Office

Návrh nového iPhonu s wraparound displejem

Hlavní konstrukce smartphonu by měla být zhotovena z jednoho kusu hliníku a průhledného skla v oblasti displeje. Koncept však počítá s odnímatelnou vrchní a spodní částí, kudy by konstruktéři vkládali do telefonu jednotlivé součástky. [celá zpráva]

Telefony iPhone jsou vlajkovým produktem Applu, který je na jejich prodeji silně závislý. V posledních čtvrtletích tvoří tržby z iPhonů zhruba dvě třetiny celkových příjmů společnosti. Firma se ale potýká s klesajícím odbytem počítačových tabletů, které začala poprvé prodávat v roce 2010.

Novým iPhonům se daří

V září začala společnost prodávat nové verze telefonů a tabletů. Apple prodal během prvních tří dnů od uvedení na trh přes 13 miliónů telefonů iPhone 6S a iPhone 6S Plus. Firma tak překonala rekord z loňského roku, kdy třídenní prodej nových modelů iPhone 6 a iPhone 6 Plus překročil deset miliónů.

Apple je společností s nejvyšší tržní hodnotou na světě. Za svůj úspěch vděčí legendárnímu zesnulému šéfovi Stevu Jobsovi, za nějž firma uvedla na trh populární přehrávač iPod, vysoce úspěšný chytrý telefon iPhone a tablet iPad.

Foto: archív výrobce

Apple iPhone 6S a 6S Plus

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám