Hlavní obsah

Nejluxusnější chytré hodinky od Applu za 250 000 korun si koupily dva tisíce lidí

Chytré hodinky Apple Watch je možné koupit ve třech různých verzích, které se od sebe liší použitými materiály a pochopitelně také cenou. Nejluxusnější model zakoupily od dubna, kdy se prvotina amerického počítačového gigantu objevila na pultech obchodů, dva tisíce lidí. Uvedl to britský list Daily Mail.

Foto: archív výrobce

Nejluxusnější verze Apple Watch Edition

Článek

Dvoutisícová cifra nemusí působit kdovíjak dramaticky. Na druhou stranu s ohledem na prodejní cenu pohybující se v přepočtu okolo čtvrt miliónu korun jde o poměrně velký úspěch. Pro srovnání – cena základního modelu Sport startuje na zahraničních trzích na 349 dolarech (asi 8800 Kč).

Co umí chytré hodinky od AppluVideo: archív výrobce

Celkově se ale Apple z prodejů svých prvních hodinek radovat nemůže. Jak upozornil Daily Mail, prodeje v USA jsou nyní ve srovnání s dubnovým uvedením na trh o 90 % nižší. Kolik hodinek se doposud prodalo, však zatím zástupci amerického počítačového gigantu neprozradili.

Na konci června rozšířila společnost Apple nabídku chytrých hodinek Watch do dalších států. Kdy bude novinka oficiálně dostupná v České republice, však zatím stále není jasné.

Foto: archív výrobce

Apple Watch

Nositelná elektronika = miliónový byznys

Americký elektronický gigant svými prvními hodinkami vstoupil letos na trh s nositelnou elektronikou, kde hlavní slovo prozatím měla konkurenční společnost Samsung.

Co umí Apple Watch

Chytré hodinky od amerického počítačového gigantu umí bezdrátově komunikovat s iPhonem (podporovány jsou modely 5, 5c, 5S, 6 a 6 Plus) a do jisté míry suplovat jeho funkce. Je jimi možné ovládat hudební přehrávač či na nich nechat zobrazovat upozornění kalendáře, nové zprávy, a dokonce například i navigaci.

Ovládat se přitom mohou pohodlně pomocí dotykového displeje, který podporuje stejná gesta jako iPhone nebo iPad. Chcete zvětšit fotku? Jednoduše stačí položit palec a ukazováček na dotykový panel a plynulým pohybem prstů od sebe snímek přiblížit.

Stejně jako nejrůznější fitness náramky hlídají chytré hodinky s logem nakousnutého jablka také zdravotní stav uživatele – mohou počítat kroky, spálené kalorie apod. A když se budete málo hýbat? Jednoduše vám řeknou, že je na čase s tím něco dělat.

Do chytrých hodinek od Applu je možné instalovat samozřejmě také aplikace. Vybírat je uživatel může prostřednictvím internetového obchodu v chytrém telefonu.

Analytici předpovídají odvětví nositelné elektroniky zářnou budoucnost. Do roku 2020 trh podle nich vzroste desetinásobně na 100 miliónů zařízení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám