Hlavní obsah

Asus ukáže levné chytré hodinky s Androidem

Novinky, zgl

Společnost Asus chystá na první zářijovou středu tiskovou konferenci, na které chce představit zcela nový produkt. V německém Berlíně na největším evropském veletrhu zábavní a spotřební elektroniky IFA by podle neoficiálních informací měly mít premiéru nové chytré hodinky, které budou zákazníky lákat především atraktivní cenovkou.

Foto: Jakub Kynčl, Novinky

Chytré hodinky by měla společnost Asus představit v německém Berlíně na největším evropském veletrhu zábavní a spotřební elektroniky IFA. (Ilustrační foto)

Článek

Podle serveru TechCrunch by se cena hodinek, které budou vybaveny platformou Android, měla pohybovat v přepočtu mezi 2000 a 3000 Kč. Za více než tři tisíce korun se přitom v dnešní době prodávají modely, které na rozdíl od chystané novinky nedovolují doinstalovávat aplikace, protože nejsou vybaveny plnohodnotným operačním systémem.

Chytré hodinky od Asusu, jejichž název je zatím ve hvězdách, budou vybaveny barevným dotykovým displejem s technologií AMOLED. Tu používají výrobci také u chytrých telefonů, díky ní se nijak nedeformuje obraz ani při pohledu ze strany a je stále dobře čitelný i na ostrém slunci.

Foto: Albert Gea, Reuters

Na sportovce cílí chytré hodinky Galaxy Gear Fit.

Na pultech obchodů by se utajovaný přístroj měl objevit záhy po oficiální premiéře. Spekuluje se také o tom, že Asus na akci ukáže rovněž nové chytré telefony. O nich však zatím nejsou známé žádné informace.

Chytré hodinky chystá také Apple

Také společnost Apple nepřímo potvrdila, že se chystá vsadit podobně jako někteří konkurenti na nositelnou elektroniku. V několika zemích totiž zástupci firmy zaregistrovali ochrannou značku iWatch.

Chytré hodinky by měly nabídnout speciální flexibilní dotykový monitor, který obepne celé zápěstí. Kvůli tomu již zástupci firmy vypsali loni v dubnu výběrové řízení na displejového specialistu. [celá zpráva]

Foto: Sony

Smartwatch 2

Hodinky iWatch by měly disponovat operačním systémem iOS, podobně jako iPhony a iPady. Žádné další informace však o nich zatím nejsou známy. Jisté tak není ani to, kdy by se měly objevit na trhu a kolik budou stát.

Analytici předpovídají odvětví nositelné elektroniky zářnou budoucnost. Do roku 2020 trh podle nich vzroste desetinásobně na 100 miliónů zařízení. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám