Hlavní obsah

Letadla dostanou místo oken monitory

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moderní nadzvuková letadla nabízejí pohodlné cestování, nejnovější tryskáče zvládnou cestu z Evropy do New Yorku za pouhé tři hodiny. Při takové rychlosti ale nemusí být pohled z oken pro žaludky cestujících zrovna dvakrát příjemný. Proto výrobci chystají kuriózní počin – okna chtějí nahradit monitory.

BEZ KOMENTÁŘE: Spike Aerospace S-512 Supersonic Business Jet Video: Spike Aerospace

 
Článek

Na novém systému pracuje společnost Spike Aerospace. Ta počítá s využitím monitorů prakticky po celé šíři kabiny pro cestující. V praxi tak místo rozmazaných čmouh budou moci sledovat na videu nejznámější velkoměsta nebo úchvatnou podívanou na krásy přírody z ptačí perspektivy.

Foto: Spike Aerospace

Monitory místo oken vypadají famózně.

Monitory toho na palubách samozřejmě budou umět daleko více. Zobrazit na nich bude možné například nejrůznější prezentace z tabletů a notebooků, uvedl server Mashable. Zda bude panely možné využít i k náročnějším činnostem, například si zkrátit cestu hraním her, zatím není jasné.

Foto: Spike Aerospace

Nad americká města se Spike S-512 zřejmě hned tak nepodívá, nadzvuková letadla nemají nad USA povolený přelet.

Poprvé by se monitory nahrazující okna měly objevit v tryskáči Spike Aerospace S-512, za kterým stojí tým bostonských inženýrů. Má mít schopnost dosáhnout Mach 1,6 a extrémně vysoké rychlosti 1771 km/h. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám