Hlavní obsah

Telefonovat už mohou psi i kočky

Novinky, Sebastyan Armero

Když se někomu stýská po přátelích nebo rodině, může jim v dnešní době jednoduše zavolat. A právě tuto lidskou výsadu budou moci již brzy využívat také psi a kočky. Americká firma PetChatz totiž vyrobila první telefon na světě pro čtyřnohé miláčky.

BEZ KOMENTÁŘE: Videotelefon potěší domácí mazlíčky i jejich majiteleVideo: PetChatz

 
Článek

Základem telefonního systému je jednotka obsahující barevnou kameru, reproduktory a mikrofon. Ta se umístí někam nadohled našich mazlíčků a připojí se k internetu prostřednictvím bezdrátového standardu WiFi.

Na jednotku je možné zatelefonovat díky speciální aplikaci z chytrého telefonu i počítače. Se čtyřnohým kamarádem si přitom můžete nejen povídat, ale také mu nadělit nějakou pochoutku ze zabudovaného zásobníku. Pokud by potřeboval uklidnit, můžete jej rozptýlit vůní, která je ukryta v zabudovaném dávkovači.

Minnesotská společnost je přesvědčena o tom, že se z novinky stane naprostý bestseller. „Buďte se svým mazlíčkem kdykoli. Až se vám bude nejvíce stýskat, prostě se přihlaste na váš počítač nebo smartphone. Vidí vás, slyší vás a cítí vaši lásku s pomocí chutných odměn a uklidňujících vůní,“ stojí ve firemní prezentaci.

Novinku je již možné prostřednictvím internetového obchodu PetChatz zakoupit. Zájemci za celý systém včetně obslužných aplikací zaplatí v přepočtu více než sedm tisíc korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám