Hlavní obsah

Chytré televizory od Samsungu se ovládají hlasem

Novinky, mif

Přepni program. Zesil hlasitost. Donedávna jsme těmito příkazy mohli při sledování televize úkolovat maximálně tak partnery nebo děti. Nové chytré přístroje se ale nechají také ovládat hlasem. Prvními z nich jsou řady televizorů Samsung Slim LED TV ES8000 a ES7000.

Foto: Samsung

Nové televizory mají zabudovanou kameru a dva mikrofony, díky čemuž umožňují interaktivní ovládání.

Článek

Nová technologie Smart Interaction, kterou jsou vybaveny vrcholné řady televizorů Samsung, je alternativou k dálkovému ovladači. Zabudovaný systém zvládne rozeznat kromě hlasových povelů i uživatelovu tvář a jeho pohyby.

„Díky zabudované kameře s vysokým rozlišením a dvěma mikrofonům u vlajkové řady chytrých televizorů Samsung stačí, aby uživatel televizor pozdravil, čímž aktivuje hlasové ovládání, nebo vyslovil internetový prohlížeč a získal přístup online, prohlížel si a vybíral výsledky hledání, nebo zvýšil hlasitost pouhým pohybem ruky nebo prostým vyslovením hesla kanál,“ vysvětlil princip fungování novinky produktový manažer Samsungu Jiří Kolařík.

Foto: Samsung, televizor

Samsung Slim LED TV ES8000

V řadách ES8000 a ES7000 nabízí společnost Samsung vždy tři televizory, přičemž každý z nich nabízí rozlišení 1920x1080 obrazových bodů, LED technologii a zobrazení videa ve 3D. Vybírat je možné z úhlopříček 40, 46 a 55 palců.

Nové televizory navíc nabízí výkonnější hardware a možnost instalace aplikací. „Dnes je k dispozici více než 1400 aplikací pro chytré televizory. Nový výkonný dvoujádrový procesor umožňuje stahovat si více aplikací a zároveň si přitom prohlížet internet nebo sledovat televizní program,“ dodal Kolařík s tím, že se jedná o skutečný multitasking. Tedy možnost mít spuštěno i více aplikací najednou.

Nové televizory se již prodávají v tuzemských obchodech. Ceny základního modelu podle tuzemského srovnávače cen Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz, startují na 28 000 Kč. Nejvybavenější TV pak vyjde na 60 tisíc korun.

Foto: Samsung, televizor

Samsung Slim LED TV ES8000

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám