Hlavní obsah

Miniaturní a úsporný počítač si poradí s Full HD filmy i 3D obrazem

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Manli představila nový miniaturní stolní počítač, který je jen nepatrně větší než obyčejná knížka. I přesto ale nabízí poměrně slušnou dávku výkonu, která bohatě stačí na přehrávání filmů ve vysokém rozlišení i hraní novějších videoher s trojrozměrným obrazem.

Foto: Novinky

Manli T2 mini PC

Článek

Nový počítač Manli T2 mini PC spadá do kategorie takzvaných nettopů. Tyto počítače jsou menší a levnější než běžné osobní počítače a přitom nabídnou podobný výkon, jako jejich větší bratříčci.

Srdcem počítače je dvoujádrový procesor Intel Atom D525 s frekvencí 1,8 GHz. Dostatečný výkon zajišťuje platforma nVidia ION 2, která se hodí i pro náročné grafické efekty v operačním systému Windows 7, sledování Full HD filmů i hraní některých novějších her. Dekódování HD videa je samozřejmostí, podobně jako podpora pro CUDA aplikace.

Sestava má k dispozici 2 GB operační paměti typu DDR3. Pro ukládání dat slouží pevný disk s kapacitou pouhých 250 GB. Ten bohužel dosahuje rychlosti jen 5400 ot./min., což může celou sestavu nepříjemně zbrzďovat při práci.

Stejně jako u většiny nettopů ve výbavě počítače chybí optická mechanika. Samozřejmostí je vestavěná čtečka paměťových karet, Bluetooth a integrovaný WiFi adaptér pro bezdrátové připojení k počítačovým sítím. Monitor se k sestavě připojuje prostřednictvím konektorů D-Sub a HDMI.

Spotřeba novinky by se měla pohybovat okolo 20 W. Její rozměry jsou 78,3 x 36,1 x 184,8 mm, přičemž hmotnost činí pouhých 900 g.

V evropských obchodech by se počítač Manli T2 mini PC měl objevit během několika následujících měsíců za 270 EUR, tedy 6500 Kč.

Reklama

Výběr článků

Načítám