Hlavní obsah

Windows a Internet Explorer mají kritické bezpečnostní chyby

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký softwarový gigant uvolnil celkem 17 bezpečnostních aktualizací pro nebezpečné trhliny ve svých softwarových produktech. Některé z nich otevírají útočníkům zadní vrátka do operačního systému Windows, a tak by z bezpečnostních důvodů neměl s aktualizacemi nikdo zbytečně otálet. Aktualizace softwarový gigant vydal v rámci pravidelné várky oprav, které je možné stahovat vždy druhý týden v měsíci.

Foto: Archiv, Novinky

Logo Windows

Článek

Kritických chyb objevil Microsoft celkem devět, a to například v Internet Exploreru, .NET Frameworku, JScriptu a VBScriptu. Tyto chyby mohli útočníci zneužít ke vzdálenému spuštění libovolného programu na napadeném počítači – například nějakého viru nebo trojského koně.

Vzdálené spuštění kódu útočníka umožňují také díry v Excelu, PowerPointu i textových převaděčích Wordpadu. Přesto softwarový gigant tyto trhliny označuje pouze jako důležité.

Americký softwarový gigant zazáplatoval také trhliny v systému Active X. Útočníci je mohli využít k napadení počítače pomocí speciálně upravené internetové stránky.

Všechny aktualizace mohou lidé stahovat prostřednictvím služby Windows Update přímo v operačním systému.

Společně s opravami je možné stahovat také novou verzi Nástroje pro odstranění škodlivého softwaru (verze 3.18). K dispozici je varianta pro 32bitové i 64bitové operační systémy.

Velký balík oprav pro Windows 7

Na konci února vydal Microsoft velký balík oprav pro operační systémy Windows 7 a Windows Server 2008 R2. Takzvaný Service Pack opravuje důležité chyby v systému a přidává i drobná vylepšení.

„Pro klientský operační systém Windows 7 je Service Pack 1 shrnutím všech předchozích oprav a zjednodušuje tak IT pracovníkům správu koncových stanic. Novou funkcí je pak možnost využití technologie Remote FX při přístupu k virtualizovanému desktopu v datovém centru,“ uvedl Vladimír Komjati z české pobočky Microsoftu.

Nová funkce Remote FX umožňuje vytvořit prostředí, které nabídne uživatelům pracujícím se vzdálenou plochou podporu 3D obsahu a Windows Aero, což doposud možné nebylo. Využít k tomu přitom bude možné výkon vizualizovaných grafických zdrojů a kodeků. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám