Hlavní obsah

První internetová kavárna byla otevřena před 20 lety

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před 20 lety, 1. září 1994, byla v Londýně otevřena první internetová kavárna Café Cyberia. Tato vůbec první kavárna s počítači napojenými na internet byla nápadem polské studentky Evy Pascoeové, které se v Londýně stýskalo po domově. Podnik, který s několika přáteli otevřela ve Whitfield Street ve středu města, si brzy získal velkou popularitu a záhy měl tisíce napodobitelů po celém světě.

Foto: Profimedia.cz

Internetová kavárna Café Cyberia na archívním snímku z roku 1995

Článek

"Hlavním problémem bylo, že můj stroj na cappuccino byl s to udělat jen jedno každé dvě minuty, zatímco sál byl plný lidí, kteří čekali na internet a dožadovali se své kávy rychleji, než jsem byla schopná je obsloužit," vzpomínala po letech Pascoeová. Tento problém však mohla snadno vyřešit, protože díky svému úspěchu získala řadu investorů, mezi kterými byli i reklamní magnát Maurice Saatchi nebo Mick Jagger.

Foto: Profimedia.cz

V minulém století se těšila kavárna Café Cyberia velké popularitě. Dnes je na jejím místě restaurace.

Na rozdíl od investorů se v hodnocení nápadu otevřít internetovou kavárnu mýlila televizní stanice CNN, která v roce 1994 uvedla, že může s jistotou prohlásit, že většina Londýňanů bude i nadále před internetem v čase oběda dávat přednost klasické rybě s hranolky. Sama Pascoeová byznys opustila v roce 1998, podnik ale ještě nějakou dobu provozovali korejští investoři. Dnes je na jeho místě  restaurace.

Může se Vám hodit na Firmy.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám