Hlavní obsah

Na webové stránky amerického Kongresu pronikli hackeři

Skupině hackerů se podařilo překonat bezpečnostní opatření a proniknout do počítačového systému amerického Senátu. Příslušný úřad Senátu podle agenturních informací již oznámil, že tvrzení hackerů vyšetří.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Skupina, která si říká Lulz Security, se dostala do senátní sítě Kongresu v pondělí a ještě v tentýž den zveřejnila na svých stránkách lulzsecurity.com dlouhý seznam informačních dat. Ty ale pro nezasvěcené osoby nejsou příliš srozumitelné a pravděpodobně nejde ani o příliš citlivé údaje.

"Americkou vládu příliš rádi nemáme (...) její stránky nejsou příliš chráněné," uvedli hackeři v komuniké na svém webu. "Jistě, dokázali, že byli uvnitř a našli databázi," řekl Stewart Baker, bývalý činitel kybernetického oddělení ministerstva vnitřní bezpečnosti.

"Všechny to jsou hodnotné seznamy. Je velmi nepříjemné, že se to stalo, že to byly vládní stránky, které patří Senátu a byly kompromitovány," zdůraznil John Bumgarner z americké jednotky pro následky kybernetiky s tím, že incident vyvolá v Senátu brunátné tváře. Nevylučuje, že hackeři získali také jména uživatelů a hesla.

Skupina se přihlásila i k útoku na stránky vydavatelství videoher Bethesda Softworks. Ve svém prohlášení se vysmívala nedostatečným bezpečnostním opatřením vydavatelství.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám