Hlavní obsah

Prodejce elektroniky Okay může koupit prodejny nábytku Jena, potvrdil ÚOHS

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) nemá nic proti tomu, aby elektrořetězec Okay koupil síť sedmi prodejen s nábytkem Jena – nábytek. Spojení firem podstatně nenaruší hospodářskou soutěž, uvedl předseda antimonopolního úřadu Petr Rafaj.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Firma Okay, která patří mezi největší tuzemské prodejce elektroniky a domácích spotřebičů, má za stoprocentní podíl ve společnosti Jena nábytek zaplatit 100 miliónů korun.

Společnost Jena – nábytek byla založena v roce 1999 a má českého vlastníka. Firma provozuje sedm velkoplošných prodejen s nábytkem v Brně, Českých Budějovicích, Hradci Králové, Olomouci, Ostravě a Praze. Společnost Okay má v Česku a na Slovensku téměř 130 prodejen se spotřební elektronikou a domácími spotřebiči.

Prodejny Jena nábytek v roce 2010 zvýšily tržby meziročně o 105 miliónů korun na 385 miliónů a vykázaly čistý zisk 1,5 miliónu korun. Výsledky loňského hospodaření firma Jena nábytek zatím nezveřejnila. Vedení obchodní skupiny Okay, která byla založena v roce 1994, letos očekává obrat zhruba šest miliard korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám