Hlavní obsah

Žena by naše aerolinky vést nezvládla, tvrdí šéf Qatar Airways

Novinky, bož

Šéf katarských aerolinií Qatar Airways Akbar al-Bákir se nechal slyšet, že ženy nemají na to, aby v budoucnu zastávaly jeho pozici. Uvedla to agentura Bloomberg. Podle al-Bákira se s náročností této práce mohou vyrovnat jen muži.

Foto: archiv Qatar Airways

Akbar al-Bákir na tiskové konferenci v Praze.

Článek

Al-Bákir pronesl kontroverzní výrok na tiskové konferenci v australském Sydney krátce poté, co byl zvolen předsedou Mezinárodní asociace letecké dopravy (IATA). Jeden z novinářů se ho zeptal, jak zlepšit špatné zastoupení žen v blízkovýchodním letectví.

V Qatar Airways nepanuje genderová nerovnost
Akbar al-Bákir

Podle al-Bákira Qatar Airways se zastoupením žen na pracovišti problémy nemá. „Samozřejmě, že v čele musí stát muž, protože jde o velmi náročnou pozici,“ dodal šéf katarských aerolinek za hlasitých projevů nesouhlasu přítomných novinářů.

Později doplnil, že ženy tvoří zhruba třetinu zaměstnanců Qatar Airways. „V Qatar Airways nepanuje genderová nerovnost,“ dušoval se.

Pozoruhodné je, že al-Bákir se tohoto kontroverzního výroku dopustil jen den poté, co v rámci konference IATA proběhl diskusní panel, jak bojovat proti genderovým nerovnostem v leteckém odvětví. Mezi 26 šéfy aerolinek, kteří se konference zúčastnili, byla jen jedna žena, poznamenal Bloomberg.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám