Hlavní obsah

Dětský sprchový gel z Číny je plný mikrobů

Novinky, tov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ministerstvo zdravotnictví upozornilo na nebezpečný sprchový gel, který může kvůli vysokému výskytu mikrobů vyvolat podráždění nebo zánět kůže.

Foto: Ministerstvo zdravotnictví ČR

Článek

Laboratorní vyšetření naměřilo u sprchového gelu z Číny o řád vyšší výskyt mikrobů, než povolují evropské normy pro kosmetické výrobky. Kontroloři jej zakoupili v prodejně v Uherském Brodě.

„Riziko kontaminace aerobními mezofilními mikroorganizmy spočívá ve zhoršení toxikologických vlastností výrobku vinou produkce toxických radikálů a mikrobiálních toxinů činností mikrobů, jejichž důsledkem může být lokální dráždění, eventuálně lokální zánět kůže zejména u osob s oslabenou imunitou, malých dětí nebo osob s poškozenou kůží,“ uvedla mluvčí ministerstva zdravotnictví Štěpánka Čechová.

Barevný sprchový gel v průhledném plastovém obalu ve tvaru žáby a žluté kačenky – piráta je přitom zjevně určen dětem, ačkoli je označen piktogramem, že je nevhodný pro děti do tří let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám