Hlavní obsah

Podnikatelem roku je majitel Koh-i-nooru

Vítězem ocenění Podnikatel roku se za loňský rok stal majitel společnosti Koh-i-noor Vlastislav Bříza. Titul technologického podnikatele získal majitel holdingu Contipro Vladimír Velebný a začínajícím podnikatelem roku se stal Petr Mahdalíček ze společnosti Simplity.

Foto: Milan Malíček, Právo

Majitel Koh-i-nooru Vlastislav Bříza

Článek

„Věřím, že Vlastislav Bříza bude skvěle reprezentovat podnikatele z České republiky na celosvětovém finále v Monte Carlu a že jeho příběh osloví mezinárodní porotu stejně jako nás,“ řekla Magdalena Souček z pořadatelské společnosti EY (dříve Ernst & Young) v České republice.

Bříza v posledních sedmi letech vrátil lesk tradiční tuzemské značce, která dnes provozuje na 80 prodejen.

Součástí holdingu je celosvětově známý výrobce uměleckých, školních a kancelářských potřeb Koh-i-noor Hardtmuth a společnosti a podniky v Rusku a Bulharsku i obchodní firmy v Itálii nebo Polsku. Holding dále zahrnuje skupiny Gama, Koh-i-noor Energy a Koh-i-noor Machinery.

Velebný, který získal titul technologického podnikatele, je majitelem holdingu Contipro sídlícího v Dolní Dobrouči u Ústí nad Orlicí. Jde o společnost, která je jedním ze světových lídrů v oblasti výzkumu a výroby kyseliny hyaluronové. Holding má konsolidované tržby 425 miliónů a zaměstnává 250 lidí.

Mahdalíček získal ocenění pro začínajícího podnikatele za působení ve společnosti, která se zabývá službami v oblasti aplikací náročných na přenos velkého množství dat. Společnost Simplity letos očekává překročení stomiliónového obratu.

Ocenění podnikatel roku je letos v ČR udělováno popatnácté. Ve světě se koná od roku 1986. Pořádá se v šesti desítkách zemí.

Loňským vítězem se stal majitel textilní společnosti Juta ze Dvora Králové Jiří Hlavatý.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám