Hlavní obsah

Apple si patentoval akční kameru, akcie GoPro prudce klesly

Novinky, tov

Cena akcií výrobce kamer pro extrémní sportovce GoPro v úterý klesla o 12 procent. Investoři reagovali na informace, že si společnost Apple nechala patentovat vlastní akční kameru s údajně lepšími vlastnostmi. Informoval o tom ekonomický deník Financial Times.

Foto: Profimedia.cz

Kamery GoPro používají k analýze po tréninku také hráči baseballu.

Článek

Patent Applu popisuje vodotěsnou kameru, která umožňuje nahrávat zvuk i pod vodou během potápění a lze připevnit například na řídítka kola nebo lyžařskou helmu.

Investory GoPro, které vstoupilo na burzu teprve v půlce loňského roku, také zřejmě znepokojil fakt, že nejcennější firma světa v patentu přímo uvádí, v čem by měl být jejich výrobek lepší než kamera Hero od GoPro. Měla by mít například nižší profil, aby snížila odpor větru nebo riziko zásahu větví a lepší řízení napájení s cílem prodloužit fungování baterií.

Akcie GoPro v úterý uzavřely na ceně 49,87 dolaru za kus. Jsou stále cennější než při vstupu firmy na burzu Nasdaq v červnu 2014, loni v říjnu ale byla jejich cena oproti současnosti dvojnásobná, píší Financial Times.

Akční kamery podle listu vyrábějí i další konkurenti jako Sony nebo naposledy HTC, ti ale dosud nebyli schopní ohrozit dominantní postavení GoPro na trhu tvořeném především milovníky adrenalinových sportů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám