Hlavní obsah

Ryanairu se opět začalo dařit. Zisk mu stoupl o 152 procent

Novinky, tov

Zisk největší evropské nízkonákladové letecké společnosti Ryanair v prvním čtvrtletí stoupl na 197 miliónů eur ze 78 miliónů eur před rokem. Tržby se za tři měsíce do konce června zvýšily o 11 procent na 1,5 miliardy eur. S odkazem na sdělení společnosti to uvedl server BBC.

Foto: Pavel Karban, Právo

Ilustrační foto

Článek

Výsledky irské letecké společnosti překonaly odhady analytiků, kteří očekávali v průměru zisk jen 157 miliónů eur. Firma předpokládá, že za celý fiskální rok do března 2015 dosáhne zisku mezi 620 až 650 milióny eur, v předchozím odhadu počítala s 580 až 620 milióny eur.

„V posledních šesti, sedmi měsících jsme v našich službách udělali celou řadu zlepšení a teď sklízíme ovoce,“ řekl finanční ředitel Ryanair Howard Millar.

Rivalové z řad klasických aerolinek Air France-KLM a Lufthansa nedávno naopak očekávané zisky a tržby snížily, což srazilo jejich akcie o pět procent.

Změnili image

Šéf Ryanair, známý provokatér a úspěšný irský podnikatel Michael O'Leary, v minulosti neváhal označit cestující za „idioty“ a zvažoval poplatky za WC nebo cestování ve stoje.

Foto: Yves Herman, Reuters

Ředitel nízkonákladových aerolinek Ryanair Michael O'Leary

Poté, co se ale firma na konci roku 2013 dostala do ztráty, začala se snažit o přívětivější tvář vůči zákazníkům. Snížila například poplatky za nadváhu a nevytištěné letenky, změnila rezervační systém a podobně. [celá zpráva]

Ryainair podle BBC také uvedl, že v zimní sezóně chce zvýšit kapacity o osm procent a spustit linky zaměřené na cestující za byznysem.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám