Hlavní obsah

Největší cestovní kancelář v ČR už celou vlastní Němci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Německá skupina Rewe ovládla 100 procent společnosti Exim Holding, jejíž součástí je největší tuzemská CK Exim Tours. Do konce loňského roku vlastnila 51procentní podíl ve firmě. Uvedl to generální ředitel a zakladatel společnosti Ferid Nasr.

Foto: Milan Malíček, Právo

Cestovní kancelář Exim Tours

Článek

Nasr v pozici šéfa cestovní kanceláře zůstává. Hodnotu transakce neuvedl.

Výnosy cestovní kanceláře Exim Tours loni stouply o 18 procent na 3,7 miliardy korun. Zisk po zdanění klesl na 115 miliónů z předloňských 153 miliónů korun. Provozní výsledek hospodaření cestovní kanceláře se zvýšil o 39 miliónů na 156 miliónů korun.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Do hospodaření společnosti se loni výrazně promítl vývoj v Egyptě, kam cestovní kanceláře v létě přestaly na několik týdnů vozit turisty, a devizová intervence ČNB. Nasr uvedl, že nebýt vlivu slabé koruny a událostí v Egyptě, Exim Tours by dosáhla rekordního zisku 210 miliónů korun.

Exim Tours loni zajistila dovolenou pro 268 tisíc lidí.

Německá Rewe vlastní síť obchodů Billa a Penny Market. V Česku od roku 2008 provozuje také cestovní kancelář ITS Billa Travel. Ta má v ČR roční obrat v desítkách miliónů korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám