Hlavní obsah

Česká pošta přestala posílat zásilky na Krym

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Balíky a dopisy posílané prostřednictvím České pošty se od středy nedostanou na Krym. Společnost stejně tak přestala přijímat zásilky z poloostrova. Českou poštu o to požádal ukrajinský poštovní operátor, který má s doručováním do oblasti problémy. Uvedla to mluvčí pošty Marta Selicharová.

Foto: Petr Horník, Právo

Článek

"Vzhledem k tomu, že jde o ochranu zájmů našich klientů, nemá Česká pošta důvod žádosti nevyhovět," dodala. Opatření není časově omezené. Ukrajinský poštovní operátor oslovil Světovou poštovní unii, aby tuto informaci sdělila všem poštovním operátorům na světě.

Krym se po pádu režimu Viktora Janukovyče oddělil od Ukrajiny a připojil k Rusku. Rusko mělo od Ukrajiny na Krymu pronajatou základnu své Černomořské flotily a v půli března se většina voličů, místních Rusů, v referendu vyslovila pro připojení k Rusku. Ukrajina a Západ ruskou anexi poloostrova neuznávají.

Česká pošta loni na celou Ukrajinu doručila 4700 balíků a 2,2 miliónu listovních zásilek. Celkem šlo o 488 000 kilogramů pošty.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám