Hlavní obsah

Amazon může u Dobrovíze stavět, kraj zamítl odvolání

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dobrovíz

Středočeský krajský úřad poslal k ledu dvě odvolání proti stavbě distribučních hal Amazonu na pozemcích obce Dobrovíz. Americká internetová firma tak zde může začít stavět.

Foto: Rick Wilking, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Odvolání proti rozhodnutí stavebního úřadu Hostivice podala obec Dobrovíz a občanské sdružení Občané pro Dobrovíz loni v prosinci. Stavební úřad v Hostivici loni v prosinci povolil změnu územního rozhodnutí kvůli umístění distribučního centra.

„V současné době jistě mnoho lidí bez práce ocení nabídku až 3000 pracovních míst, se kterými projekt počítá,“ sdělil středočeský hejtman Josef Řihák (ČSSD).

Rozhodnutí kraje lze ještě napadnout žalobou u krajského soudu nebo podat podnět k přezkoumání na ministerstvo pro místní rozvoj.

Zastupitelé Dobrovíze v únoru těsně schválili memorandum o spolupráci a smlouvu s developerem, který chce distribuční centrum pro Amazon vybudovat. K memorandu pro přípravu a podporu projektu společnosti Amazon v Dobrovízi se v lednu připojil Středočeský kraj.

Výstavba haly v Dobrovízi a další u Brna v průmyslové zóně Černovické terasy má začít co nejdříve. Každá má mít rozlohu 95 000 metrů čtverečních. Firma plánuje do výstavby obou center vložit stovky miliónů eur.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám