Hlavní obsah

Delta Air Lines bude v létě létat z Prahy do New Yorku

Novinky, pit
Praha

Letecká společnost Delta Air Lines obnoví od 23. května 2014 provoz sezónní přímé linky mezi Letištěm Václava Havla a newyorským letištěm JFK. V letním období bude ve spolupráci s aeroliniemi Air France KLM létat sedm dní v týdnu. Na linku nasadí stroj Boeing 767-300 s kapacitou 225 míst.

Článek

„Delta rozšiřuje nabídku možností cestování z Prahy do Spojených států v období, kdy tam chce cestovat nejvíce lidí – v průběhu hlavní letní sezóny,“ uvedl Perry Cantarutti, viceprezident společnosti Delta pro Evropu, Blízký východ a Afriku.

Delta ukončila celoroční spojení mezi Prahou a New Yorkem v listopadu a nově chce létat jen během letní sezóny. Navýšení týdenních frekvencí o pět na celkových 24 za týden oznámily ve čtvrtek na stejné trase i polské aerolinie LOT, připomněla ČTK.

Delta láká například na nabídku 25 sedadel s možností sklopení do zcela horizontální podoby ve třídě BusinessElite. Aerolinky investovaly i do vylepšení ekonomické třídy v podobě zvětšení prostoru pro nohy, polohovatelných opěrek, napájecí USB zásuvky a osobního zábavního centra s filmy, hudbou a hrami.

Delta Air Lines ročně přepraví přes 160 miliónů cestujících. Nabízí spojení do 314 míst v 58 zemích světa. Zaměstnává téměř 80 000 zaměstnanců a na hlavních linkách provozuje flotilu více než 700 letadel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám