Hlavní obsah

Praha patří mezi deset nejlepších měst pro zimní dovolenou, píší v Americe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha se řadí mezi desítku měst, která jsou výborná pro zimní dovolenou. Seznam vytvořila americká zpravodajská stanice CNN. Ta vedle české metropole doporučuje také návštěvu rakouského Salcburku, norského Tromsö, Amsterodamu, japonského Nagana, Reykjavíku, Berlína, Ottawy, Washingtonu a skotského Edinburghu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Metropole na Vltavě podle CNN dostává v zimě pohádkový nádech, neboť sníh na střechách, spletité dlážděné uličky Starého Města, románská podloubí a plynové veřejné osvětlení kouzlo Prahy ještě více umocňují. Turistům americká televizní stanice doporučuje, aby se během večerních romantických procházek ohřáli v některé z mnoha kaváren.

CNN doporučuje v Praze mimo jiné navštívit vánoční trhy a zajít do Stavovského divadla, kde v roce 1787 Wolfgang Amadeus Mozart vůbec poprvé světu představil operu Don Giovanni.

Nakupuje se nejlépe v New Yorku

Skvělá vánoční atmosféra je podle CNN také v Salcburku či Berlíně, zatímco do Amsterodamu se vyplatí jet kvůli prázdným muzeím a do Tromsö za polární září. Pro zimní sporty doporučuje stanice islandskou metropoli a sjezdovky v Naganu, v obou městech si navíc turisté mohou odpočinout ve vodě z horkých pramenů.

Pokud lidé chtějí během dovolené utrácet, tak je podle CNN, nákupní špičkou New York, neboť toto město má mnoho tváří módy. Stanice zveřejnila 12 měst ideálních pro nakupování, mezi ně se však Praha nevešla. Skvěle se prý nakupuje také v Tokiu, Londýně, Kuala Lumpuru či Paříži. Z evropských měst oceňuje americká televizní stanice nákupní možnosti ještě ve Vídni, Madridu a severoitalském Miláně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám