Hlavní obsah

ČSOB loni stoupl čistý zisk na 15,3 miliardy korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Československá obchodní banka (ČSOB) loni vykázala čistý zisk 15,3 miliardy korun, což je v porovnání s rokem 2011 nárůst o 37 procent. Růstu pomohl prodej podílu v ČSOB Pojišťovně a nízká srovnávací základna z roku 2011, kterou ovlivnila tvorba opravných položek vůči řeckým státním dluhopisům.

Článek

Tyto opravné položky ČSOB předloni ubraly z čistého zisku 2,5 miliardy korun. Prodej podílu v ČSOB Pojišťovně do KBC Insurance přinesl bance 1,2 miliardy korun.

Objem vkladů banky vzrostl v roce 2012 o tři procenta na 630 miliard korun. Objem úvěrů loni vzrostl o osm procent na 476,1 miliardy korun.

„Růst úvěrového portfolia v roce 2012 dokazuje, že i přes útlum hospodářství pokračuje poptávka po úvěrových produktech. Podobný vývoj můžeme očekávat i letos,“ uvedl generální ředitel ČSOB Pavel Kavánek.

ČSOB je součástí mezinárodní bankovní a pojišťovací skupiny KBC, která aktivně působí v Belgii a zemích střední a východní Evropy. Právě středoevropské aktivity KBC, včetně Česka, výrazně přispěly k dvojnásobnému růstu zisku KBC ve čtvrtém čtvrtletí na 309 miliónů eur (asi 7,8 miliardy korun).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám