Hlavní obsah

Proti nařízené exekuci se budeme právně bránit, ozývá se z Palladia

Praha

Běžný chod pražského nákupního centra Palladium, které je od tohoto týdne v exekuci, není exekučním řízením nijak dotčen. Vedení firmy Palladium Praha, která centrum vlastní, také podniklo právní kroky proti vydanému rozhodčímu nálezu, podle kterého musí zaplatit 91 miliónů korun.

Foto: Jana Hanušková, Právo

Palladium

Článek

Jeden z nejznámějších tuzemských obchodních domů kvůli exekuci až do rozhodnutí soudu nesmí nakládat se svým majetkem. Za exekucí stojí spor o 91 miliónů korun mezi majiteli Palladia a společností Hotel Evropa CZ. Společnost Palladium Praha nyní podala u soudu návrh na zrušení rozhodčího nálezu a žádost o odložení jeho vykonatelnosti do rozhodnutí soudu.

„Rádi bychom uklidnili všechny zákazníky a nájemce nákupního centra Palladium, které mohla zpráva o exekuci vystrašit. V centru probíhá běžný provoz a exekuční řízení se řeší na právní úrovni,“ uvedl jednatel společnosti Palladium Praha Norman Matthes. Podle něj má firma finanční rezervy několikanásobně překračující uvedenou částku.

Případ se začal odvíjet už před lety poté, co společnost Hotel Evropa CZ uzavřela s majiteli Palladia nájemní smlouvu na provozování diskotéky a kavárny. Záhy se ale ukázalo, že stavební povolení výslovně zakazuje v objektu diskotéku kvůli hluku. "Klienta majitel vyhodil a začal na místě provozovat kavárnu sám," dodal advokát Tomáš Sokol, který zastupuje společnost Hotel Evropa CZ.

Rozhodčí soud dal poté za pravdu společnosti Hotel Evropa CZ a loni v prosinci nařídil majitelům Palladia, aby jí vyplatili desítky milionů. Peníze ale podle Sokola nedorazily, a tak tento týden v úterý začal z rozhodnutí soudu úřadovat exekutor.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám