Hlavní obsah

Miliardář Komárek se stal vlastníkem celé Sazky, vyplatil Kellnerovu PPF

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Investiční skupina KKCG miliardáře Karla Komárka se v úterý stala stoprocentním vlastníkem loterijní společnosti Sazka. Jak uvedl mluvčí KKCG Dan Plovajko, byl vyplacen zbývající 50procentní podíl skupině PPF, ve které je většinovým vlastníkem Petr Kellner.

Foto: Milan Malíček, Právo

Budova Sazky

Článek

„Obě skupiny se dohodly, že jakékoli bližší informace k transakci nebudou zveřejněny,“ sdělil Plovajko. Transakci již v minulém týdnu schválil Úřad pro ochranu hospodářské soutěže. Sazka ovládá přes 90 procent tuzemského loterijního trhu.

„Úspěšně jsme dokončili jednu z nejvýznamnějších investic skupiny KKCG v letošním roce na českém trhu. Sazka pro nás představuje velmi silnou platformu pro dlouhodobý rozvoj nejen v oblasti loterií, ale i pro další retailové byznysy na českém trhu,“ uvedl člen představenstva KKCG Pavel Šaroch.

Jak připomněl Plovajko, s budoucím rozvojem Sazky souvisí i příchod významných personálních posil do vrcholového vedení loterijní firmy, které budou oznámeny na počátku příštího roku.

„Skupiny KKCG a PPF spolu nadále spolupracují v rámci reorganizace společnosti Bestsport, která je vlastníkem multifunkční O2 Areny v Praze,“ doplnil mluvčí.

Sazka skončila v loňském roce kvůli vysokým dluhům v insolvenci a následně v konkurzu. Na podzim 2011 ji koupily společně skupiny PPF a KKCG za celkem 3,8 miliardy korun. Každá z nich držela 50procentní podíl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám