Hlavní obsah

Operátoři propouštějí ve velkém, klesají jim tržby

Praha

Mobilní operátor Vodafone v průběhu jara zrušil 137 pracovních míst. Část zaměstnanců přejde na jiné funkce a zbytek odejde. Podobně i Telefónica zrušila v prvním čtvrtletí 280 pracovních míst. U T-Mobilu změny v souvislosti s redukcí počtu míst ještě stále probíhají.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Na konci dubna zaměstnával Vodafone 2400 lidí a dalších 360 bylo na mateřské dovolené. „Zeštíhlili jsme strukturu firmy, a abychom zajistili co největší kvalitu našich zákaznických služeb, přesouvá se část zaměstnanců ze 137 zrušených pozic do nového oddělení Obchodních operací. Finální číslo odchozích zaměstnanců budeme znát v červenci," uvedl mluvčí Vodafonu Miroslav Čepický.

Vodafone zrušil místa napříč celou firmou, nejvíce ale zřejmě v pražské centrále. Nové oddělení Obchodních operací, kam část pracovníků přechází, má za cíl co nejlepší zákaznickou zkušenost a zahrnuje například péči o zákazníky.

Konkurenční Telefónica, která měla 6800 zaměstnanců, zrušila v prvním čtvrtletí 280 pracovních míst. Reorganizace probíhá i v T-Mobilu. "Změny ještě probíhají, zatím tedy nemůžeme být konkrétní. Optimalizace počtu zaměstnanců je součástí snahy o maximální efektivitu podniku," uvedla mluvčí T-Mobilu Martina Kemrová.

Operátoři se v posledních letech potýkají s poklesem tržeb, který mimo jiné souvisí se snižováním cen. Počet zákazníků (telefonních čísel) v Česku stagnuje na zhruba 13,6 miliónu.

Reklama

Výběr článků

Načítám