Hlavní obsah

Spiegel: Škodovka trápí Volkswagen, je moc dobrá

Novinky, Tomáš Holý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Škoda Auto se stává pro mateřský koncern Volkswagen přítěží a problémem, píše německý magazín Spiegel na svém serveru. Podle něj škodovácké vozy příliš konkurují Volkswagenu, navíc firma již nepřináší takový zisk jako před lety. Spiegel v tomto ohledu přirovnal škodovku k bolehlavu německého automobilového gigantu.

Foto: maž, Novinky

Škoda Yeti 2,0 TDI 4x4

Článek

Modely produkované škodovkou jsou prý stále srovnatelnější s vozy značky Volkswagen, navíc jsou levnější, což poškozuje právě prodej jiných značek Volkswagenu.

Časopis například uvádí, že vedení Volkswagenu bylo naštvané, když ve srovnání automagazínu Auto Bild škodovácký superb předčil VW Passat.

Spiegel napsal, že superb nabízí jednoduše více za méně peněz. Co se týče kvality, tak Auto Bild zkonstatoval, že jen těžko se hledají rozdíly. Nutné je dodat, že škodovka patří pod křídla Volkswagen již od roku 1991, česká firma tak již dlouho využívá německé technologie. A nejen to, i vybavení a interiér se kvalitou sbližují. Navíc superb je o několik tisíc eur levnější než passat.

Reklama

Výběr článků

Načítám