Hlavní obsah

Mladoboleslavská škodovka připravuje další odstávky výroby

Novinky, Tomáš Holý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tuzemská automobilka Škoda Auto připravuje ve svých závodech další omezení výroby. Závodní linky u modelu roomster pojedou v únoru jen čtyři dny v týdnu. Informovaly o tom tamní odbory.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Článek

Škodovka se již od podzimu potýká s nižší poptávkou. Ta přitom byla od začátku roku 2009 do podzimu hnána šrotovným v okolních zemích. Ukončení dotačního programu na nákup nových vozů, zejména v Německu, se pak promítlo i do výroby. [celá zpráva]

Omezení se týká modelů fabia a roomster. Zatímco odstávky na fabii byly oznámeny již dříve, o roomsteru bylo rozhodnuto až nyní.

„Bohužel, ani na roomsteru není situace jednoduchá a přicházejí další problémy,“ komentoval situaci v listu Škodovácký odborář Jaroslav Povšík. Již od ledna byla na tomto modelu snížena výroba ze dvou směn na jednu, nyní navíc bude v únoru jen čtyřdenní pracovní týden.

Fabie je na tom ještě hůře, montáž tohoto modelu byla také snížena, a to ze tří na dvě směny. Navíc po celé první čtvrtletí vypadla páteční výroba. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám