Hlavní obsah

Lucie Bílá podpořila ODS, ČSSD zazpíval Elán

PRAHA

Koncerty pod širým nebem vyvrcholila ve čtvrtek předvolební kampaň obou nejsilnějších politických rivalů, ČSSD i ODS. Občanští demokraté potěšili své příznivce na pražském Václavském náměstí vystoupením Lucie Bílé nebo kapely Buty. Ve stejnou dobu se konala slavnostní akce sociální demokracie na pražském Výstavišti, když hlavní hvězdou jejího "koncertu usmíření" byla slovenská skupina Elán.

Článek

Tečkou za kampaní ČSSD byly "Koncerty pro všechny lidi", které se konaly v Ostravě a Praze. Zatímco na severu Moravy zahrál příchozím Pavol Habera a kapela Team, v Praze byla hlavní hvězdou večera skupina Elán. Občanskou demokratickou stranu přišli do centra hlavního města podpořit Lucie Bílá, Petr Kolář, Helena Zeťová a další hudebníci.

Několik set komunistů a jejich stoupenců převážně v důchodovém věku se sešlo "u koně". Naslouchali kandidátům KSČM, dechovce a písním Statise Prusalise. Volební materiály nabízel příchozím místopředseda KSČM Václav Exner. Opodál pod tribunou diskutoval odpůrce komunismu Jan Šinágl.

I menší strany si připravily slavnostní zakončení agitace

Zelení svoji předvolební kampaň ukončili v podvečer na pražském Vítězném náměstí. Do hlavního města se u této příležitosti sjeli téměř všichni krajští lídři. Jednotu strany, kterou v posledních dnech narušilo založení levé frakce zelenými Moravskoslezského kraje, demonstrovali na společné tiskové konferenci. Na ní se také společně vyfotografovali v póze vítězů s rukama spletenýma nad hlavou. Večer na Vítězném náměstí věnovali zelení dětem.

Předáci SNK-ED ve čtvrtek Pražany procházející Jungmannovým náměstím přesvědčovali, že současná vláda i ODS jsou provázané skandály a korupcí, zelení jsou nezkušení, a je prý proto čas na změnu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám