Hlavní obsah

Svoboda chce zpřísnit kontrolu turistů z USA

Právo, vpl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Pro přísnější kontrolu toho, zda turisté z USA, Kanady a Austrálie dodržují v Česku pravidla turistického styku se v neděli vyslovil český ministr zahraničí Cyril Svoboda (KDU-ČSL).

Článek

"Měli by dostávat razítko do pasu, aby se vědělo, kdy přijeli a kdy odjeli. Máme vážná podezření, že se ta pravidla masově porušují," řekl ministr v pořadu ČT Otázky Václava Moravce o návštěvních ze zemí, které lpějí na vízové povinnosti pro české hosty.

"To ale znamená, že tu nesmí pracovat, že tu mohou být pouze 90 dní, musí mít dostatek prostředků na pobyt a patřičné. zdravotní pojištění. Tak jako naši občané proceduru na letištích v USA, kde se jich úředník ptá na kde co, tak já chci, abychom totéž zavedli u nás. Česká policie by měla na hranicích žádat totéž," uvedl ministr.

Svobodův postoj podpořil europoslanec Miloslav Ransdorf (KSČM).Podle jeho informací jen v Praze žije na 40 tisíc anglicky mluvících cizinců.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám