Hlavní obsah

Straka bude lídrem, rozhodli karlovarští lidovci

Právo, vor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KARLOVY VARY

Fotbalový trenér František Straka povede v Karlovarském kraji lidovce v parlamentních volbách v červnu příštího roku. Rozhodla o tom ve čtvrtek krajská konference KDU-ČSL v Karlových Varech. "Lídrem naší kandidátky byl v prvním kole zvolen více než 90 procenty hlasů pan Straka," uvedl pro Právo karlovarský krajský předseda lidovců Josef Malý.

Článek

"Straka se konference osobně nezúčastnil, protože měl své trenérské povinnosti v Německu. Do Čech a do Karlových Varů přicestuje až začátkem listopadu, kdy se začneme společně připravovat na volební kampaň," vysvětlil Malý, podle kterého je třeba rovněž vyřešit problém se Strakovým německým občanstvím.

"Pan Straka se ale nikdy českého občanství nevzdal, takže věřím, že ministerstvo vnitra nebude dělat problémy," uvedl Malý, který by rád se Strakou získal pro lidovce v Karlovarském kraji alespoň jeden mandát.

"Úspěchem bude ale i lepší výsledek než při minulých volbách," dodal Malý. Tehdy lidovci v kraji překonali jen těsně pětiprocentní hranici.

Většina konkurenčních politických stran v Karlovarském kraji nemá z kandidatury Straky obavy a míní, že sportovní osobnosti ve volbách už tolik netáhnou jako v minulosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám