Hlavní obsah

Insolvence neznamená konec těžby, prohlásil Mládek o OKD

Novinky, zpe
Praha

Pokud bude vyhlášena insolvence společnosti OKD, nemusí to znamenat zastavení těžby. Při příchodu na pondělní jednání vlády to uvedl ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek (ČSSD).

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek (ČSSD)

Článek

„Vyhlášení insolvence neznamená automaticky, že se ukončí těžba. Je to metoda nátlaku. Uděláme všechno pro to, aby se tak nestalo,“ řekl novinářům Mládek.

Ministerstvo má prý připravené různé návrhy, aby se těžba mohla zajistit i v případě insolvence. „Pracujeme na tom, abychom byli připraveni na všechny varianty,“ podotkl ministr.

Řekl také, že i v případě insolvence mají současní vlastníci za povinnost zajistit bezpečnost lidí i území. „Musí zajistit, aby doly nebyly zatopeny a neunikal metan,“ sdělil Mládek.

Související témata:

Foto: Jan Handrejch, Právo

„Pokud by tak manažeři a zaměstnavatelé nečinili, stát použije mimořádná opatření a zajistí to státní organizace, to jest Státní báňská správa a státní podnik Diamo,“ dodal.

Reklama

Související články

Z OKD do července odejde 345 lidí

Z těžební společnosti OKD má k 1. červenci letošního roku odejít 345 lidí, a to z nejrůznějších závodů. Ve čtvrtek to na jednání v Karviné potvrdilo vedení...

Zeman by OKD znárodnil

Podle prezidenta Miloše Zemana, který ve středu jednal s moravskoslezským hejtmanem Miroslavem Novákem (ČSSD) a dalšími představiteli o situaci v OKD, by bylo...

Výběr článků

Načítám