Hlavní obsah

Nejedlý Zemanovým poradcem zřejmě zůstane

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Martin Nejedlý zřejmě zůstane poradcem prezidenta Miloše Zemana. Myslí si to prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček. Nejedlý byl jednatelem firmy Lukoil Aviation Czech, která podle pravomocného rozsudku musí státu zaplatit 28 miliónů korun. Nejedlý ve středu uvedl, že pokutu zaplatí.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Poradce prezidenta Martin Nejedlý

Článek

Ovčáček ve středu Radiožurnálu řekl, že je důležité, aby byl dluh uhrazen. Zeman své stanovisko prý sdělí v nejbližší době, on sám se ale domnívá, že Nejedlý mezi poradci zůstane a prezident bude dál využívat jeho služby.

Nejedlý uvedl, že rozhodnutí soudu nemá právo komentovat, že jej respektuje a že soudem stanovená částka bude uhrazena v okamžiku, kdy bude doručen rozsudek.

"Miloš Zeman mi řekl, že je plně uspokojen mým stanoviskem, tedy, že veškeré závazky, které vyplývají z ekonomické či provozní činnosti firmy vůči státu, budou neprodleně uhrazeny," řekl Nejedlý Pražskému deníku.

Firma, která má pokutu uhradit, je nyní v likvidaci. Sankci dostala za to, že v roce 2009 obměnila pouze polovinu zásob leteckého petroleje, než se smluvně zavázala.

Soud uznal, že žádná škoda nevznikla, současně jde ale o závazek, který si obě strany mezi sebou dohodly, a měl tak být splněn.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám