Hlavní obsah

Žluté autobusy Student Agency mění jméno a modernizují

– Praha
Novinky, mak

Od pondělí začala síť žlutých autobusů využívat marketingovou značku RegioJet místo dosavadního Student Agency. Společnost obnovuje vozový park moderněji vybavenými autobusy a zavádí nové linky do francouzského Lyonu nebo Trutnova.

Společnost Student Agency nasadila modernější autobusyVideo: Novinky

 
Článek

Značka RegioJet postupně střídá logo Student Agency na autobusových nádražích, autobusech, v informačních hlášeních, na informačních a propagačních materiálech či prodejních místech autobusových jízdenek stejně jako na internetových stránkách.

Je také na všech autobusech Irizar i8 nové generace, které jsou aktuálně nasazovány do provozu.

Jedná se o nejmodernější autobusy ve střední Evropě s kompletní řadou technických novinek, díky nimž bude cestování mnohem bezpečnější a pohodlnější.

"RegioJet je první autobusová síť v Evropě, která tuto novou technologicky špičkovou generaci autobusů uvádí do provozu," řekla Ivana Kašická, ředitelka autobusové dopravy RegioJet.

Vibrující sedadlo

Novinkou v jejich výbavě je například snímač jízdy, který dokáže vyhodnotit objekt, který by mohl ohrozit bezpečnou jízdu autobusu. Pokud autobusu zablokuje cestu jiné vozidlo, ocitne se před ním překážka, nebo člověk, vozidlo ihned automaticky zabrzdí, tak aby byl náraz co nejmenší. Systém bude zaznamenávat i bdělost řidiče. Pokud by se dostal do mikrospánku a autobus by začal zajíždět do vedlejšího jízdního pruhu, sedadlo řidiče začne vibrovat.

Cestující budou mít k dispozici nový světlejší a prostornější interiér. Nejvýraznější novinkou budou tvarovaná sedadla potažená látkou a kůží.

První vozy byly zařazeny do provozu na lince Praha - Drážďany – Berlín už s novým marketingovým logem RegioJet. Postupně se k ní přidá i expresní linka Praha - Vídeň. Díky novým autobusům bude možné odstavit z provozu všechny starší typy, takže nově budou na pravidelných linkách všechny autobusy RegioJet výhradně ve vybavení Fun & Relax – starší typy budou nasazovány pouze jako posily, záloha či v nepravidelné dopravě.

Nové vnitrostátní i mezinárodní autobusové linky

Dopravce chystá i nové linky. Ve druhé polovině května by žluté autobusy měly dvakrát denně jezdit na zcela nové trase Praha – Hradec Králové - Jaroměř - Dvůr Králové nad Labem – Trutnov. Dále se chystá rozšíření vnitrostátní linky Brno – České Budějovice (jeden spoj v každém směru) a přidání nové zastávky – lázeňského města Třeboň.

Od 18. 4. pak autobusy RegioJet vyjedou po upravené trase Praha - Humpolec - Jihlava - Želetava - Moravské Budějovice - Pavlice - Vranovská Ves – Znojmo – a to 2x denně v každém směru.

V mezinárodní dopravě dopravce zavede linku do francouzského Lyonu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám