Hlavní obsah

Ministerstvo zahraničí nedoporučuje cesty do Bruselu

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ministerstvo zahraničí doporučuje českým občanům, aby kvůli teroristickým útokům v Bruselu odložili cesty do Bruselu a zvážili i cesty do Belgie.

Foto: Francois Lenoir, Reuters

Belgičtí vojáci na bruselském nádraží

Článek

„Vyzýváme české občany, aby odložili veškeré cesty do Bruselu. V souvislosti s vyhlášením 4. bezpečnostního stupně dále doporučujeme zvážení cesty do dalších částí Belgie. Belgická strana potvrdila 13 obětí a 35 zraněných. Národnosti obětí nebyly zatím potvrzeny,” uvedl v úterý resort.

Celkem při útocích podle poslední bilance zahynulo 28 lidí, z toho 13 na letišti Zaventem a 15 ve stanici metra Maelbeek.

„V Bruselu bylo uzavřeno letiště a zastavena veškerá MHD, belgické úřady doporučují nikam necestovat, byl vyhlášen 4. bezpečnostní stupeň pro celou zemi (vysoká pravděpodobnost dalšího útoku),” doplnil Černínský palác.

Českým občanům, kteří se nacházejí v Bruselu, ministerstvo zároveň doporučuje sledovat média a kontaktovat příbuzné.

V úterý ráno nejprve otřásly dva výbuchy letištěm Zaventem a následně přerušila exploze provoz metra ve čtvrti Maelbeek, v blízkosti unijních institucí. Na letišti zemřelo nejméně 13 lidí. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám