Hlavní obsah

V neděli začne jaro, ale sněžit bude dál

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třebaže již tuto neděli začne astronomické jaro, do charakteru počasí se to zatím příliš promítat nebude. Po relativně teplém závěru pracovního týdne dorazí v sobotu studená fronta, která s sebou přinese četnější srážky, které by od středních poloh měly být sněhové. Novinkám to řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Profimedia.cz

Na Velikonoce by se už mělo oteplit.

Článek

Díky zmenšené oblačnosti bylo čtvrteční ráno poměrně chladné a například na Jizerce v Jizerských horách klesla teplota až na -13 stupňů Celsia. Přes den se dočkáme jasné oblohy a teploty se dostanou na 7 až 11 stupňů.

Mrazivého rána a minima oblačnosti se dočkáme i v pátek, kdy by se mohly odpolední teploty vyhoupnout na 10 až 14 stupňů.

„V noci na sobotu začne počasí ovlivňovat tlaková níže s chladným severním prouděním,” konstatovala Honsová. V sobotu již bude převážně oblačno s občasným deštěm, který bude od poloh nad 400 metrů přecházet ve sněžení, a to zejména na severu republiky. Ráno teploty klesnou na 3 až -1 stupeň, přes den bude nejčastěji mezi 5 a 9 stupni.

V neděli v 5:31 začne astronomické jaro. Převládat bude oblačno až zataženo, místy se přidá déšť, který znovu bude v polohách nad 500 metrů přecházet ve sněžení. Ranní minima se budou pohybovat mezi 1 a -3 stupni, přes den se teploty dostanou na 4 až 8 stupňů.

Oblačné počasí s občasným deštěm, od středních poloh se sněžením bude pokračovat minimálně do čtvrtka. V pondělí se budou teploty pohybovat mezi  4 a 8 stupni, zatímco v úterý to bude jen 3 až 7 stupňů. Od středy by se mělo velmi zvolna oteplovat a na Velký pátek bychom se mohli dočkat i teplot nad 10 stupňů Celsia.

Reklama

Výběr článků

Načítám