Hlavní obsah

Jarní počasí vystřídá před koncem roku mráz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Nezvykle teplé počasí přepisuje tabulky s teplotními rekordy pro období vánočních svátků. Nejvyšší teploty byly v pátek na jihu Čech a rekordy padly na třech měřicích stanicích. Nejvíc naměřili meteorologové v Českých Budějovicích, a to 14,4 stupně Celsia. Dosavadní rekord z roku 1983 byl 14,1 stupně. Meteorologové upozorňují, že se před koncem roku ochladí a začne mrznout.

Foto: Gyorgy Varga, ČTK/AP

Ilustrační foto

Článek

V Českém Krumlově bylo 13,4 stupně. Byl tím překonán rekord z roku 2012, kdy tam teplota vystoupila na 11,2 stupně. Dosavadní rekord s hodnotou 12,3 stupně byl překonán také v Temelíně, kde na stanici naměřili 13,0 stupně.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Podobný ráz počasí by měl vydržet také o víkendu. V sobotu by mělo být skoro jasno až polojasno, ojediněle se objeví mlhy nebo nízká oblačnost. Nejvyšší denní teploty mohou dosáhnout až 12 stupňů Celsia.

V neděli bude skoro jasno, místy nízká oblačnost.  Noční teploty 6 až 2 °C, denní 8 až 12 °C.

Na počátku týdne se ochladí. V pondělí bude skoro jasno, místy nízká oblačnost. Noční teploty 4 až 0 °C. Denní teploty 5 až 9 °C.

V úterý bude podle meteorologů zataženo až polojasno. Noční teploty 4 až 0 °C, denní se budou pohybovat v rozmezí 2 až 6 °C.

Ve středu bude oblačno až polojasno. Noční teploty 2 až -2 °C, denní teploty 1 až 5 °C.

Poslední den letošního roku by měl podle meteorologů být polojasný. V noci teploty klesnou k -2 °C, denní by se měly pohybovat v rozmezí 0 až 4 °C. Ještě chladněji by mělo být na Nový rok, kdy by noční teploty měly klesnout až -3 °C a nejvyšší denní by se měly pohybovat mezi -2 až 2 °C.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám