Hlavní obsah

Na vánoční svátky bude zataženo a teplo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na území České republiky proudí teplý vzduch po okraji tlakové výše nad jižní Evropou. Právě to je příčinou teplých dní. Nejvýše by rtuť teploměrů měla dosáhnout v sobotu, kdy by mělo být až 12 stupňů. Obloha bude spíše zatažená.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Během Štědrého dne bude na některých místech oblačno nebo polojasno, postupně se ale obloha zatáhne, uvedl Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Teploty se dostanou na čtyři až osm stupňů, při jasnější obloze až na 10 stupňů. Vyšší teploty budou i ve výškách nad 1000 metrů – kolem šesti stupňů.

V pátek, na Boží hod, se ještě více zatáhne, na Moravě se vyskytnou mlhy. Nejnižší ranní teploty budou těsně nad nulou mezi jedním a pěti stupni, odpoledne se dostanou na tři až sedm stupňů.

V sobotu se k zatažené obloze může přidat občasný déšť, v noci se teploty budou pohybovat v rozmezí dvou až šesti stupňů, přes den se výrazněji oteplí na osm až 12 stupňů. Zcela totožné počasí bude i v neděli.

Na začátku příští týdne se obloha v místech, kde nebude nízká oblačnost, vyjasní. Ranní teploty však klesnou až jeden stupeň pod nulu, přes den se dostanou maximálně na šest stupňů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám