Hlavní obsah

Na Vánoce očekávají meteorologové více srážek a teploty kolem nuly

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Výhled počasí na následujících 30 dní slibuje podle Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) průměrné až nadprůměrné teploty. Na začátku příštího týdne se teploty při vyjasnění dostanou až k 11 stupňům Celsia, na jeho konci se budou pohybovat kolem pěti stupňů. Nejvíce srážek očekávají meteorologové v posledních dvou týdnech letošního roku.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Týden od 7. do 13. prosince bude teplotně nadprůměrný, naopak srážek by mělo být méně.

„Druhý a třetí týden budou průměrné až nadprůměrné,” uvedli meteorologové. V období Vánoc by se tak přes den měly teploty pohybovat maximálně do dvou stupňů Celsia.

Závěrečný týden roku od 28. prosince do 3. ledna bude průměrný s teplotami nejčastěji kolem nuly.

„Srážkově očekáváme období průměrné až podprůměrné. Relativně nejvíce atmosférických srážek by mělo spadnout pravděpodobně v posledních dvou týdnech s průměrným týdenním úhrnem kolem osmi milimetrů a nejméně v prvním týdnu období,” uvedli meteorologové.

Průměrná teplota se v období od 7. prosince do 3. ledna pohybuje mezi minus 1,7 a 0,7 stupně Celsia. Srážky kolísají v intervalu 37 a 51 milimetrů.

Reklama

Výběr článků

Načítám