Hlavní obsah

Kleslová znovu prohrála. ANO chce za primátorku Krnáčovou

Právo, kab

Hlavní podmínkou hnutí ANO ke schválení postupu dalšího vyjednávání o nové pražské koalici bude, aby Adriana Krnáčová dál zastávala post primátorky hlavního města. Vyplynulo to ze středeční večerní schůzky pražského předsednictva ANO.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Adriana Krnáčová

Článek

„Nebylo to jednomyslné, ale nakonec jsme to schválili,“ potvrdil Právu místopředseda pražské organizace hnutí ANO Matěj Fichtner.

Jedná se o další dílčí prohru bývalé šéfky pražského ANO Radmily Kleslové, která na pozici primátorky prosazovala radní Evu Kislingerovou.

Kleslová: Prioritou má být program, ne personálie

„Já myslím, že prioritou pro vyjednávání by měl být program. Překvapilo mě, že někdo je schopen tam dát personálie. O personáliích se hovoří až ve chvíli, kdy se partneři budoucí koalice shodnou na programu,“ řekla Právu Kleslová.

Spory mezi Kleslovou a Krnáčovou byly patrné už v létě a vyvrcholily koncem srpna, kdy klub zastupitelů ANO a poté i předsednictvo regionální organizace vyslovily primátorce nedůvěru.

Nebylo tajemstvím, že odboj proti Krnáčové řídila Kleslová. Spor mezi oběma političkami musel urovnat šéf ANO Andrej Babiš. „Mezi chlapy je to jednodušší, mohou si vše jít vyříkat do hospody a dát si do držky. U žen je to složitější,“ prohlásil tehdy.

Se svou bývalou pravou rukou Kleslovou se „rozešel“. Po mediálním tlaku Kleslová musela nedávno rezignovat na členství ve vedení městských firem, za které brala desetitisícové odměny. Ukončila i smlouvu se skupinou ČEZ a vzdala se funkce v pražské organizaci i v celostátním vedení strany.

Reklama

Související články

Kleslová rezignuje na šéfku pražského ANO

Starostka Prahy 10 Radmila Kleslová rezignuje na funkci pražské předsedkyně ANO. Právu to v úterý řekla s tím, že už má dost útoků proti své osobě. Primátorce...

Výběr článků

Načítám