Hlavní obsah

Kalousek: Babiš by měl ochranku dostat, jinak by nám mohl být úplně ukradenej

Novinky, zpe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Ministr financí Andrej Babiš (ANO) by měl podle svého rivala a místopředsedy TOP 09 Miroslava Kalouska dostat policejní ochranu, o kterou požádal. „Když ji mít nebude, tak by nám mohl být úplně ukradenej,“ komentoval bývalý šéf resortu financí.

Foto: Petr Horník, Právo

Miroslav Kalousek (TOP 09)

Článek

„Záleží na tom, jak moc se člověk bojí a z čeho má strach. Mně chodily patrony, výhrůžné e-maily a SMS – a ty mně chodí pořád. A nikdy jsem ochranku neměl, nikdy jsem o ni nežádal,“ řekl Novinkám Kalousek.

Dodal, že situaci nechce zlehčovat: „Pokud se pan ministr cítí ohrožen, tak o ni požádal.“

Babiš o ochranku ve středu požádal ministra vnitra Milana Chovance (ČSSD), informovalo o tom čtvrteční Právo.

„Budu ho chránit vlastním tělem,“ vtipkoval nejprve Chovanec na dotaz Novinek, zda Babiš už policejní bodyguardy dostal.

Vzápětí však dodal, že nyní se neprodleně uskuteční schůzka ochranné služby s Babišem, kde ministr musí dodefinovat své požadavky a hrozbu. Musí například říci, zda si představuje ochranu 24 hodin denně a zda má služba zahrnout i střežení objektů.

„Vždycky se tomu ústavnímu činiteli ochrana poskytla velmi rychle, protože pokud má takový pocit, tak je lépe ho zastřežit a riziko se třeba po nějakém měsíci vyhodnocuje následně,“ vysvětlil Chovanec.

TIP PRO VÁS

Aplikace s nejrychlejším přístupem na Seznam vás upozorní na e-maily a když najde něco navíc. Více o aplikaci Seznam.cz.

Foto: Seznam.cz

Seznam.cz prohlížeč

Babiš si už osm let platí vlastní ochranku, která hlídá také jeho děti a družku Moniku.

Reklama

Výběr článků

Načítám